Wie ben ik      

Wie ben ik?

 

De LeesmeerminHallo, ik ben Sabine, ook wel De Leesmeermin.
Nee, ik heb geen vissenstaart. Al ben ik een waterkind en is mijn sterrenbeeld kreeft. Waar ik ook vertoef, te land of te water, … als er maar boeken in de buurt zijn!
In het eerste leerjaar ontdekte ik dat lettertjes een wondere wereld in zich droegen. Sindsdien verslind ik boeken. Ik lijk wel een beetje op Matilda uit het boek van Roald Dahl.
Ik zit, ik lig, ik hang, ik wandel rond met boeken. Ik streel ze, ik koester ze, ik verzamel ze. Mijn huis lijkt wel een bibliotheek.
Maar er is nog iets. Mijn handen willen nooit stilzitten. Ze kriebelen altijd om aan de slag te gaan: knippen, plakken, tekenen, versieren, voelen, schikken,… en mooie, leuke, grappige dingen maken. Ook en vooral met en over verhalen.
Ik heb meer dan 15 jaar in een bibliotheek gewerkt, vooral met kinderen. Ik maak hen graag warm voor verhalen, maar vind het ook belangrijk dat ze creatief leren denken en handelen.
Uit mijn jarenlange ervaring en vooral passie groeide de idee om nog meer kwaliteit en intensiteit en diepgang te bieden, met ‘De Leesmeermin’ als resultaat.
Mijn slogan is: leesbevordering ‘op maat’ m.a.w. ik heb een vast aanbod, maar ik ga ongetwijfeld graag in op uw specifieke wensen.
Je kunt in een boek kruipen, erin opgaan, één worden met het personage, meegesleurd worden, erin verdwijnen en niet meer terug willen… Dat is wat boeken kunnen doen. Kinderen en jongeren dat gevoel bezorgen en laten hongeren naar meer, dat is mijn opzet.
Dit resulteert vaak in een samenwerking met dichter en docent creatief schrijven Daniel Billiet voor op maat gemaakte projecten.
Omdat lezen belangrijk is, van jongs af aan. Omdat elk kind recht heeft op die wondere wereld achter het boek.

 

 

 

Klein CV